lunes, 5 de diciembre de 2011

-Què és internet?


Podem definir Internet com una "xarxa de xarxes", és a dir, una xarxa que no només interconnecta ordinadors, sinó que interconnecta xarxes d'ordinadors entre si.
Una xarxa d'ordinadors és un conjunt de màquines que es comuniquen a través d'algun mitjà (cable coaxial, fibra òptica, radiofreqüència, línies telefòniques, etc.) Per tal de compartir recursos.


D'aquesta manera, Internet serveix d'enllaç entre xarxes més petites i permet ampliar la seva cobertura al fer part d'una "xarxa global". Aquesta xarxa global té la característica que utilitza un llenguatge comú que garanteix la intercomunicació dels diferents participants; aquest llenguatge comú o protocol (un protocol és el llenguatge que utilitzen els ordinadors en compartir recursos) es coneix com TCP / IP.


Així doncs, Internet és la "xarxa de xarxes" que utilitza TCP / IP com el seu protocol de comunicació.


Internet és un acrònim d'interconnectar Networks (Xarxes interconnectades).
Per a altres, Internet és un acrònim de l'anglès International NET, que traduït a l'espanyol seria Xarxa Mundial.





- Orígens:



Es basa en una xarxa de caràcter militar creada pel Departament de Defensa dels Estats Units. El 29 d'octubre de 1969 arrencava a la UCLA (Universitat de Califòrnia de Los Ángeles) el primer node d'aquesta xarxa, anomenada ARPANET. Però tècnicament el naixement d'Internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast (WAN) basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA.                Al 1995, aquesta xarxa s'obrí als interessos comercial.




La primera descripció documentada sobre les interaccions socials que podrien ser propiciades a través del networking (treball en xarxa) està continguda en una sèrie de memoràndums escrits per JCR Licklider, del Massachusetts Institute of Technology, a l'agost de 1962, en els quals Licklider discuteix sobre el seu concepte de Galactic Network (Xarxa Galàctica).




El va concebre una xarxa interconnectada globalment a través de la qual cada un pogués accedir des de qualsevol lloc a dades i programes. En essència, el concepte era molt semblant a la Internet actual. Licklider va ser el principal responsable del programa de recerca en ordinadors de la DARPA des d'octubre de 1962. Mentre va treballar en DARPA va convèncer els seus successors Ivan Sutherland, Bob Taylor, i l'investigador del MIT Lawrence G. Roberts de la importància del concepte de treball en xarxa.




- Què es necessita per a connectar-se?


Nesecitem:



- El proveïdor d'accès a Internet (en anglès Internet Servide Provider, ISP): ofereix principalment servei d'accès a Internet, afegint-hi altres serveis relacionats, com ara "e-mail", "allotjament web" o "blocs", entre d'altres.
Inicialment era un servei de pagament, però amb el temps va passar a ser de franc.

Hadware: és el conjunt de les seves parts físiques. Es classifica principalment per situació (central o perifèric) i funció (entrada, sortida, entrada-sortida o emmagatzematge). Es considera l'element central del maquinari d'un ordinador la placa mare (de l'anglès Motherboard), que és un circuit imprès sobre el qual es connecten la resta de dispositius o la UCP (Unitat Central de Procés, o CPU en anglès) , que és el microprocessador principal que es troba muntat sobre un sòcol a la placa pare. La resta de circuits impresos són dits targetes (com ara la targeta de xarxa, o la carta o targeta gràfica). A més dels components electrònics del maquinari central també hi ha elements electromecànics com el disc dur, la gravadora de CD o de gravadora de DVD, la font d'alimentació, etc. Situats a l'exterior de la caixa hi ha els perifèrics d'entrada (teclat, ratolí, webcam, escànner, etc) i sortida (impressora, monitor, altaveus, etc.).







- Serveis que ofereix la xarxa:

La xarxa sense fils no té la finalitat d'estendre el radi d'acció de la xarxa d'àrea local cablejada de la universitat, ja que no tots els recursos o serveis de xarxa accessibles des de la xarxa cablejada ho són també des de la xarxa sense fils. Els usuaris de la xarxa sense fils bàsicament poden accedir a Internet, als recursos públics de la universitat i als recursos privats que ofereixen algun tipus de servei als diferents col·lectius de la comunitat universitària.



- Estructura de la web:

-Estructura d'arbre o jeràrquica: A partir d'una pàgina de benvinguda o portal (arrel) s'obren unes seccions (branques) que al seu torn contenen múltiples pàgines web (fulles).



-Estructura lineal: a partir d'una pàgina de benvinguda o portal es succeeixen les següents pàgines una darrere l'altra com si es tractés d'un llibre.


-Estructura interconnectada :Aquest tipus d'estructura web es caracteritza per mantenir interconnectada o vinculades totes les pàgines web que componen el lloc. Permet a l'usuari moure lliurement dins del lloc, pot accedir a la pàgina que desitgi des de qualsevol web del lloc.




-Estructura combinada: Consisteix en la combinació de diverses de les estructures anteriors. L'exemple que presentem combina una estructura interconnectada amb una lineal.




- Elements que componen la URL:

Els elements que el componen sòn:

1 .- Protocol mitjançant el qual s'accedeix al document (http, ftp ...)
2 .- Nom del domini
3 .- Nom de la carpeta del servidor en què està el document
4 .- Nom del document

Exemple:

URL: http://www.luiscanada.com/manualHTML/url.php

-Protocolo: http


-Dominio: luiscanada.com
-Carpeta: manualHTML
-Nombre del documento: url.php


- Programes de navegació:

Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa de documents és coneguda com Teranyina mundial o World Wide Web (WWW). Els navegadors actuals permeten mostrar gràfics, seqüències de vídeo, sons, animacions i programes diversos a més de text i enllaços.


Els més utilitzat són:



-Mozilla Firefox: La seva seguretat en línia és la màxima prioritat del Firefox. És gratuït, l'ajudarà a obtenir el màxim rendiment de la web


-Google Chrome: Un nou navegador ràpid de Google.


-Microsoft Explorer 8: Dissenyat per ajudar a prendre el control de la seva privacitat i navegar amb confiança.Lliure de Microsoft.


-Safari: Safari per a Apple, el navegador més innovador del món.



- Barra de navegació:

És una eina del navegador però, la majoria d'aquestes barres no solen ser de massa utilitat, ja que treuen espai al marc de navegació (i compliquen la navegació de llocs), consumeixen recursos i, en alguns casos, incorporen funcions malicioses similars a les de l'adware o el spyware. El programa Autoruns ens ajudarà una vegada més a desfer fàcilment de les barres agregades al navegador de Microsoft, al deshabilitar-de la llista en què figuren, dins de la pestanya.



- Pràctica de navegació per diferents webs:

http://cncornella.cat/
Aquesta és la pàgina del club natació cornella, navego en ella perque perteneixo a aquest identitat i m'agrada veure les noticies que hi han, tambe miro les competicions i les marques que m'he fet.


https://www.facebook.com/
En aquesta pàgina parlo amb el amic, és una red social on pots xatejar, penjar fotos, etc.

http://natacio.cat/
És la pàgina de la Federació catalana de natació i aquí miro calendaris, i noticies a nivell de Catalunya.

http://www.youtube.com/
You tube és una pàgina o pots tobar tot tipus de vidios de cualsevols tema, vidioclips, sèries, trailers...








domingo, 4 de diciembre de 2011

MONTSERRAT



Aquesta activitat esta fet amb un programa de la xarxa que es diu photosnak, i es basa en fer una reproducció de fotos. Les fotos que escollit son de la sortida a Montserrat. espero que us agradi (:.

miércoles, 30 de noviembre de 2011

ACTIVITATS DE WINDOWS



Estem a l'optativa de informàtica, el profesor ens a proposat unes activitats relacionades amb el funcionaments de Windows. Aqui us deixo les meves activitats, que una vegada fetes les he penjat a issus una web que et permet veure les actibitats en format llibre. Espero que us agradi.

miércoles, 9 de noviembre de 2011

SISTEMES OPERATIUS


En l'optativa informàtica em fet un treball dels sistemes operatius. Per fer-ho em utilizat el power point, seguidament l'hauriem d'haver penjat en el SlideShare, que és un programa de la red, que permet penjar el power ponit, és semblant al  you tube, et facilita a l'hora de cercar representacions de qualsevol tema.

miércoles, 5 de octubre de 2011

PERIFÈRICS

3.- Esbrina què és la UCP. Enumera els elements
que la componen i descriu quines funcions fa.

Unitat central de procés (UCP): s’encarrega del control de l’ordinador, 
processant instruccions per a això. Hi podem distingir:

— Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de                  
dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
— Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, 
de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador 
en funció de les instruccions.
— Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades 
a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat 
de les seves operacions.



 4.- Descobreix quins processadors s’estan
instal·lant actualment en els ordinadors que es
venen a les botigues d’informàtica.






AMD: K7 Athlon, Duron, Athlon XP/M






  



Intel: Celeron, PentiumIII, Pentium4, Pentium Xeon  


















5.- Quins son els diferents tipus de perifèric?



•  Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador (les dades fl ueixen des del perifèric cap a l’ordinador).





RATOLÍ:




El model Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 ve amb un adaptador sense fil de mida compacte. Tant que permet deixar aquest inserit al port USB del portàtil fins i tot quan ho guardem a la funda. Ofereix una autonomia de fins a 10 mesos, que arribarà a aquesta data, gràcies a que inclou un botó per apagar el ratolí quan no s'està usant. el seu cost es de 39,90 euros.






ESCÀNER:





-Interfície USB 2.0
-Compatible amb Windows i Mac
-Franja de pel · lícula de 35 mm / Slide adaptador inclòs
-Escaneja fins a dos diapositives de 35 mm o tires de pel · lícula amb un màxim de tres per cada tira de negatius
1 any de garantia









Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els 
resultats a l’usuari (extreure la informació); és a dir, les dades fl ueixen des 
de l’ordinador cap a l’exterior. 




MONITOR:                                                                

 El seu cost es de 111 euros. Aquest monitor compta amb unes resolucions que et portaran a gaudir d'alta definició de 1920x1080p amb entrada D-Sub. Gràcies a la tecnologia Inteligent Acte de escalat d'imatge, no serà necessari reconfigurar els paràmetres de pantalla al teu PC, ajusta la resolució depenent de l'entrada de dades detectada. El monitor té un contrast dinàmic de 5.000.000:1, el que fa unes imatges més nítides fins i tot a contrallum.


IMPRESORA:


Postscript No
Graphic Device Interface (GDI) No
Impresiones en Color (por Minuto) 20
Fuente de Energía Red
Ancho del Papel 12 Pulgadas (30 cm) A4
Color de la Impresión Color
Impresiones en Blanco y Negro (por Minuto) 37
Capacidad Fotográfica No
Bluetooth No
Ranura Para Tarjeta Memoria No
Número de Colores (Incluido Negro) 4
Impresión Sin Borde
Ethernet No
LAN Inalámbrico No
Sistema de Impresión Directa (PictBridge) No
Display LCD   No
Impresión de CDs No


PLÒTER:





La iPF9000S, que inclou un disseny de capçal d'impressió doble, ofereix impressions a velocitat vertiginosa: 37,4 m² / h.
Sistema LUCIA II de tintes de pigment de 8 colors amb resistència a la llum de fins a 120 anys.
Mode econòmic per reduir els costos al mínim (20% de reducció).
El seu preu es de : 12.151,73 euros.
               





•  Perifèrics d’entrada i sortida: compleixen les funcions d’enviar i rebre 
dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida 
que s’anomenen d’emmagatzematge (fi g. 1.7). Alguns exemples de perifèrics d’entrada/sortida són: mòdem, discos fl exibles, llapis de memòria USB, targeta de xarxa, targeta de so, etcètera.



LLAPIS DE MEMÒRIA USB:





Pendrive TDK de 16GB. NOU. Una de les característiques que val la pena esmentar és que aquest petit funciona tant amb Windows com amb Mac (com hauria de ser sempre), i no necessita la instal · lació de programari ni drivers extres per funcionar, més enllà dels que es descarreguen sempre que connectem el pendrive en els nostres ports USB.





6.- Com es pot classificar el software? Quines
diferències trobes entre els diferents grups?


 Dins del software podem fer la classificació següent:


•  Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de 
l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment 
per:
Sistema operatiu: és la base software de qualsevol ordinador, permet 
treballar amb l’ordinador i s’hi instal·la la resta de tipus de software.
Drivers o controladors de dispositius: programes que permeten que el 
sistema operatiu es comuniqui amb els perifèrics.


•  Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres 
programes (eines que ajuden un programador a escriure un software nou). 
Se solen conèixer amb el nom de llenguatges de programació i n’hi ha una 
multitud en l’actualitat (per exemple: Java, C##, C++, Pascal, Cobol, PHP, ASP, 
etcètera).


•  Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software de sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques (processadors de 
textos, bases de dades, fulls de càlcul, presentacions, Internet, compressors, 
programes educatius, finances, etcètera)





martes, 4 de octubre de 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

Per a mi és el conjunt de coneixements científics i tècniques que fan possible el tractament automàtic de la informació per mitjà d'ordinadors (computadors). La paraula prové del francès, ja que ells van crear el concepte informatique, és a dir, informàtica. La conjunció entre les paraules informació i automatització.  La informàtica s'ha anat desenvolupant, perquè l'home, pugui realitzar tasques trivials, de manera ordenada, ràpida i eficientment.

L' arquitectura de computadors és le disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. Les parts de l’ordinador té 4 seccions principals:                            La unitat aritmètic lògica (ALU per les seves sigles de l'anglès: Arithmetic Logic Unit), la unitat de control, la memòria central, i els dispositius d'entrada i sortida (E / S ). Aquestes parts estan interconnectades per canals de conductors anomenats busos.

L’inventor va ser John von Neumann  va nèixer a Budapest a l’any 1903, i va morir a  Washington a l’any 1957. Va ser científic, físic i matemàtic, considerat per alguns com un dels més importants científics del segle XX.
 



El llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic. Actualment existeixen milers de llenguatges de programació, i se'n creen de nous contínuament. L’origen del llegnuatge de programació és el llenguatge Binari, que és un sistema de numeració en el qual totes les quantitats es representen utilitzant com base dues xifres:                  zero i un (0 i1).
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. Hi han 4 tipus:
- La  xarxa en bus  és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un medi de comunicació comú bidireccional: el bus, on es troben ben definits els punts de terminació.
- La Xarxa en estrella és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un node central o hub mitjançant enllaços punt a punt.
-  La xarxa en anell és una topologia de xarxa on cada node té una única connexió d'entrada i una altra de sortida.
- La xarxa en malla és una topologiade xarxa on cada node està interconnectat amb un o més nodes.


El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador.
La intel•ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel•ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel•ligència semblant a la humana.

lunes, 26 de septiembre de 2011

BENVINGUTS AL MEU BLOG !

Benvinguts! Aquest es el meu bloc, creat per l'optativa d'informàtica, on espero aprendre coses que potser no s'havia o simplement millorar coses que ja sé. Podreu trobar molta informació sobre la meva vida. La natació ho es tot , no es un hooby qualsevols, sinó és un sacrificique m'agrada fer, és disciplina... la meva vida.
Passo  la majoria del temps en el aigua, podira dir que sòc com un peix, hi ha gent que pensara que estic botja, pero no, quan arribes als teus objectius i les coses comencen a sortir bé, és quan dic, "no son bogeries, m'agrada aconseguir el que hem proposso". En el meu temps lluire m'agrada viatjar i visitar paissatge de platja. M'agradaria arribar a practicar el surf, mai ho he fet però hem crida l'atenció.
Aquest eés el meu blog, i espero que us agradi. (: